centralny się zawiesza

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomek1984
    Classic
    • 2012
    • 2

centralny się zawiesza

Zamieszczone przez daneczek76
    Taaa... i pewnie wczoraj ok. 16.00 na Kieleckiej w Radomiu przy Volvo motocyklistę też na próbę zatrzymali i na próbę dali mandat)
    tak mandat wypisują atramentem sympatycznym :lol:
    Może takim...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=N7j0_6CtTUc[/youtube]
  • jaroszy_gd
    Classic
    • 2011
    • 4

centralny się zawiesza

Witam wszystkich a przy okazji pomyślności w nowym roku.
    Szukałem na forum ale jakoś nie znalazłem konkretów.
    Mam problem z zamkiem centralnym sterowanym z pilota, zrobiło się zimno i centralny zamek nie otwiera drzwi i muszę otwierać kluczykiem, alarm działa bez probelmu. zamknąć samochód mogę bez problemu zawsze. Jak pojeżdżę trochę to problem znika i wszystko jest OK. Dodatkowo muszę centralny zamek otwierać przez bagażnik ponieważ w nie mogę kluczyka włożyć do zamka od kierowcy, wchodzi tylko do połowy a od pasażera włożyć już mogę ale nie mogę przekęcić. Z góry dzięki za pomoc.
    Octavia I 2000 1,9TDI

Komentarz

• delanopl
      Elegance
      • 2009
      • 831

jaroszy_gd, musisz ponaprawiać, poczyścić zamki zapewne stosując zestaw naprawczy. A alarm- prawdopodobnie już się żegna z tym światem, albo coś w instalacji jest nakombinowane.

Komentarz

• lugab
        Rider
        • 2007
        • 439

Zamieszczone przez jaroszy_gd
        Jak pojeżdżę trochę to problem znika i wszystko jest OK
        sprawdz czy nie dostała się gdzieś wilgoć, może jak nagrzejesz auto to odparowuje i jest OK. Mam tak z alarmem (dokladany) popiskuje syrenka, i wiem że to wilgoć, czekam na lepszą pogodę :?

Zamieszczone przez jaroszy_gd
        nie mogę kluczyka włożyć do zamka od kierowcy, wchodzi tylko do połowy a od pasażera włożyć już mogę ale nie mogę przekęcić
        pewnie przez to że używasz zazwyczaj pilota, zamki się zasyfiły, spróbuj wyczyścić
        1.9 TDI ALH, narazie 90KM

Komentarz

• jaroszy_gd
          Classic
          • 2011
          • 4

dzięki za pomoc, jutro jadę do mechanika nie chzobaczy... ale żeby nie było tak pięknie to teraz tyljne drzwi za kierowcą po zamnknięciu z kluczyka czy z pilota nie chcą się zamknąć nie wiem czemu??? ech...

Komentarz

• lugab
            Rider
            • 2007
            • 439

jaroszy_gd, jak będziesz u mechanika to nich Ci posprawdza kable między budą a drzwiami, może w drzwiach jest wilgoć albo zielenina na kostkach przy zamku.
            Jak już bedzie szukał to niech pozagląda wszędzie
            Powodzenia, i daj znać co i jak.
            1.9 TDI ALH, narazie 90KM

Komentarz

• jaroszy_gd
              Classic
              • 2011
              • 4

Póki co jest cieplej i wymieniłem baterię w pilocie, jest OK. Wymieniam wkładkę bo szukałem magika od zamków ale coś za drogo chcieli więc oryginalną wkładkę zamowiłem i będzie za 2 tygodnie, koszt 120 + robocizna + kodowanie, tak wyjdzie 200 razem. A przy okazji sprawdzą czy nie ma wilgoci, dzięki za porady. Jak przebrnę przez wszystko to dam znac co i jak...

Komentarz

Pracuję...